Reempresa permet el relleu de 139 empreses gironines


El mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses ha tingut especial incidència en el sector del comerç, amb un total de 93 establiments implicats en els darrers quatre anys

Reempresa, el programa que posa en comunicació persones que tenen una empresa però que no poden continuar amb el negoci i persones emprenedores interessades en tirar endavant amb el negoci, ha intermediat en la compravenda venda de 139 empreses a la demarcació de Girona -1.404 al conjunt de Catalunya i amb una inversió induïda de 64 milions d’euros- durant els quatre anys que està en funcionament.

El director del Centre Reempresa de Catalunya, Albert Colomer, ho va fer públic ahir durant la presentació del Mercat Sectorial del Comerç de la Reempresa, que impulsa la patronal Cecot. Segons Colomer, la majoria de les empreses que han participat en el programa, 93, són del sector del comerç -un 33,09% del total- i demostren que en l’estructura productiva de Girona destaca el comerç i l’hostaleria, ja que en aquest darrer cas, també hi provenien el 33,09% de les empreses inscrites. En el cas dels serveis, el 26,6 % de les empreses que buscaven succecció provenien d’aquest sector; el 5,04% de la indústria i el 0,72% de la resta de sectors. Colomer també va explicar que si bé el programa va néixer en un context de crisi, actualment “s’ha canviat una mica de camí” i que ara, per exemple, es compren comerços per ampliar negocis.

El president de la patronal gironina FOEG, Ernest Plana, va aprofitar la seva intervenció fent una crida al relleu generacional en les empreses. “Començar amb una empresa de Reempresa seria ideal”, va dir Ernest Plana després d’apuntar que molts joves només pensen en anar a la universitat i que en acabar la carrera acaben treballant en una feina que tampoc havien estudiant.