Albert Colomer, reelegit president de CATformació

El President de CATformació és elegit de nou en el seu càrrec per unanimitat dels socis presents a l’Assemblea, que va clausurar la Directora del SOC, el president de la CECAP i el secretari general de Foment del Treball Nacional.

El president de CATformació, Albert Colomer va ser reelegit en el seu càrrec per l’Assemblea General Extraordinària de socis de CATformació, que es va fer el passat divendres 6 de maig a la seu de Foment del treball. La llista amb 14 membres encapçalada pel president, va ser elegida per unanimitat de tots els presents. Per consegüent va quedar ratificada la nova junta directiva integrada per:

Albert Colomer i Espinet, Aleix Asnà i Villardosa, Josep Ignasi Benet i Pifarré, Àngel Buxò i Lozano, Pol Castellnou i Ramírez, Jaume Cortadellas i Torruella, Fermí Cuéllar i Rivera, Cristina Fernández i Garcia, Marc Jacas i Templado, Maite Llorens i Torres, M. Àngels Mompin i Segovia, Josep Moreno i Martín, Anna Torner i Casado, i Noemí Torrelles i Más

L’Assemblea General tant Ordinària com Extraordinària es va desenvolupar en el marc d’una jornada en la que es va analitzar el I Conveni Col·lectiu de Formació Privada no Reglada de Catalunya amb la presència de Javier Ibars, director de Relacions Laborals de Foment del Treball; Alberto Tobal, expert en negociació de convenis col·lectius i Josep Benet, Tresorer de CATformació i responsable del Conveni per part Patronal.

En la clausura de la sessió va participar Mercè Garau, Directora del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya; Joan Pujol Secretari de Foment del Treball; Pedro Rey, President de CECAP; i Albert Colomer, President de CATformació.

El director de Relacions Laborals de Foment, Javier Ibars, va remarcar la importància de la negociació col·lectiva com a base de les relacions entre empresa i treballador buscant un equilibri entre seguretat i flexibilitat. Així mateix, va valorar molt positivament l’esforç negociador de totes les parts implicades en la consecució del I Conveni Col·lectiu de Formació no Reglada de Catalunya, alhora que va destacar el gran valor que té, que una Patronal com CATformació com a més representativa del sector, lideri i signi aquest Conveni.

La Directora del SOC, Mercè Garau, va destacar en la seva intervenció “la importància que té la formació per a l’ocupació, per a la requalificació professional dels treballadors i per a la competitivitat empresarial, especialment en un context com l’actual d’incipient recuperació després d’una greu crisi econòmica” i “el paper fonamental que estan cridats a exercir els centres de formació en donar valor a la formació per a l’Ocupació entre el teixit productiu i entre els treballadors”.

El President de CECAP, Pedro Rey, per la seva part va valorar positivament la Llei 30/2015 per la que es regula el Sistema de Formació Professional per a l’ocupació en l’àmbit laboral que “suposa noves oportunitats pels centres i empreses de Formación a l’apostar decididament per la concurrència competitiva” i va reclamar que “el desenvolupament normatiu de l’esmentada Llei no es demori més en el temps per a permetre una implantació completa i eficaç de la mateixa”.

També va destacar el paper de la Confederació com a patronal més representativa del sector de la formació i va esbossar les línies generals del nou projecte de CECAP, com ara la dinamització i la prestació de serveis a l’associat com a principals actuacions en clau interna.

D’altra banda, Albert Colomer, va agrair durant la seva intervenció el suport rebut pels centres associats a la gestió realitzada els darrers anys i la renovació d’aquesta confiança per a continuar al capdavant de CATformació.

Colomer va remarcar com a objectiu principal de la Patronal “la interlocució del sector amb les Administracions i els agents socials i la defensa dels interessos dels centres de formació”.