CATformació lidera la digitalització de la formació amb Qdcursos

CATformació ha presentat el projecte de digitalització que liderarà el sector de la formació els propers anys. Amb l’APP Qdcursos, una aplicació mòbil per apropar centres i alumnes, es converteix ja en l’aplicació referent de la formació al territori català. .

L’acte oficial de presentació va tenir lloc a la seu de Foment del Treball, amb la presència de membres de la patronal del sector de la formació no reglada, CATformació, del Servei d’Ocupació de Catalunya, centres associats, docents, premsa i alumnes.

L’aplicació mòbil Qdcursos sorgeix de la idea de crear un cercador avançat on trobar-hi tots els cursos de formació professional de Catalunya, sigui quin sigui l’àmbit o el sector d’interès, així com un ampli ventall de formació professional subvencionada com privada no reglada.

El sotsdirector del Servei d’Ocupació de Catalunya, Miquel Carrión, va assistir a la presentació de l’aplicació mòbil de Qdcursos en representació de l’organisme del SOC i va voler felicitar a la patronal. “Aquesta és una iniciativa pionera. Cal destacar que gràcies al servei de dades obertes de l’administració catalana, els usuaris podran trobar a Qdcursos tota l’oferta formativa professional pública de qualsevol municipi de Catalunya”, va afirmar Miquel Carrión.

Des de CATformació han estat treballant en aquest projecte capdavanter que aposta per la digitalització del sector, amb l’objectiu d’iniciar una nova era de relació amb els socis de la institució.

L’acte de presentació també va comptar amb la presència del President de CATformació, Albert Colomer, qui va assegurar que “aquesta aplicació està dissenyada tant per facilitar la cerca d’alumnes per part dels centres com per ajudar els alumnes a trobar la formació que necessiten”.

A més, va afegir que “volem ser l’Airbnb de la formació. Som els portaveus dels centres, ens caracteritzem per ser empreses de serveis, on els alumnes estan al centre de tot”.

Onabitz, l’empresa encarregada de desenvolupar l’eina, també va tenir unes paraules i va aprofitar per explicar la part tècnica de l’APP mòbil de Qdcursos explicant als assistents les principals funcionalitats de l’aplicació, com ara la cerca geolocalitzada de cursos o la possibilitat de descarregar-se els certificats oficials al dispositiu mòbil.

Qdcursos és una aplicació mòbil totalment gratuïta per a Android i iOS que CATformació posa a disposició tant de centres i entitats de formació perquè difonguin els seus cursos com per a usuaris particulars perquè trobin fàcilment la formació que busquen a prop de casa.