Catformació presenta l’App ‘Qdcursos’ com el pal de paller de la seva transformació digital

Catformació enllesteix la propera presentació pública de Qdcursos, l’App mòbil que serà el pal de paller de la seva aposta per la transformació digital del sector de la formació.

Qdcursos neix de la idea de crear un cercador avançat on trobar-hi tots els cursos de formació professional de Catalunya, sigui quin sigui l’àmbit o el sector d’interès, així com un ampli ventall de cursos privats no reglats com idiomes.

El President de Catformació, Albert Colomer, afirma que “amb Qdcursos volem ajudar els centres a difondre els seus cursos i captar nous alumnes per mitjans digitals, i al mateix temps volem ajudar tothom que vulgui formar-se a trobar el curs que necessita de manera fàcil des del seu mòbil”.

Com funciona l’App Qdcursos?

L’aplicació de Qdcursos compta amb un cercador intel·ligent que mostra els resultats de la cerca dels cursos prioritzant sempre les necessitats de l’alumne. També mostra els interessos dels usuaris, els itineraris formatius que necessiten completar o, fins i tot, la proximitat als diferents centres d’estudis.

A més, incorpora un procés d’inscripció integrat per posar les coses encara més fàcils. Qdcursos ofereix la possibilitat inscriure’s directament al curs escollit, des del propi dispositiu, sense haver de sortir de l’aplicació ni fer gestions complicades.

Aquesta aplicació permet obtenir informació d’un curs en tant sols un clic. “Ofereix informació detallada, tant del curs com del centre, fet que genera molta confiança als usuaris”, explica Josep Ignasi Benet, tresorer de Catformació i responsable del projecte.

També, inclou els horaris, les aules, el temari, els objectius generals i específics i les disponibilitats de places del curs. Fins i tot, conté els certificats oficials en cas que en disposi el centre. L’App ofereix una comunicació directa i segura entre professor i alumne a través de l’opció del xat incorporat.

En quan a l’entrega dels treballs en grup, ja no serà un problema. Qdcursos facilita eines de treball col·laboratiu com ara l’enviament de documents i imatges o la implementació de formularis.

CATformació ha estat treballant en aquest projecte pioner, apostant per la digitalització del sector i amb l’objectiu principal d’iniciar una nova era de relació amb els socis de la institució.

Colomer, explica que “un sector tan essencial per al present i futur de les persones com és la formació, no pot quedar-se enrere en les grans transformacions tecnològiques i el que hem fet és adaptar-nos a la mobilitat digital dels nostres alumnes, formadors i centres responent a les noves tendències de cerca i difusió de la informació”. I afegeix que “amb aquest procés de digitalització estem consolidant a CatFormació com el referent dins del sector”.

En la seva etapa de llançament, CatFormació posa a disposició del socis i els centres adherits aquesta innovadora App de manera gratuïta.