CATFormació reivindica que l’edat de l’alumne no sigui un obstacle a l’hora d’escollir la formació professional

L’edat de l’alumne no ha de ser un handicap a l’hora d’escollir una formació professional. Malgrat l’estigma predefinit en la societat sobre l’edat a l’hora d’estudiar, cada cop hi ha més diversitat d’alumnes de totes les edats possibles en els cursos de formació professional.

La formació professional continua aporta a l’alumne els coneixements, les habilitats socials (com la proactivitat, l’empatia, el compromís, l’autocrítica, etc.), que permet interactuar amb l’entorn de cadascú amb una actitud molt més positiva.

Un dels errors habituals és pensar que un cop acaben els estudis, ja no han de tornar a estudiar. Però mai no es deixa d’aprendre, indepentment, de l’edat que tingui cada alumne. La formació és un dels aspectes més importants de la vida.

Per aquest motiu, CATFormació reivindica que l’edat de l’alumne no pot suposar mai un obstacle a l’hora de decidir formar-se en una matèria concreta. Josep Ignasi Benet, tresorer de Catformació i responsable del projecte Qdcursos explica quetenim molts alumnes sèniors que al principi es troben molt preocupats per tornar a estudiar de nou després de tants anys però, al final del curs, sovint són els que han aprofitat més el curs i millors qualificacions obtenen”.

L’objectiu de la formació professional és molt diferent en funció de cada alumne. Poden buscar des de millorar les competències, formar-se per trobar feina, per reciclar-se en una matèria estancada, per adquirir coneixements o simplement per la passió de la formació contínua. No obstant, les dues principals finalitats per part dels alumnes de Qdcursos, el directori formatiu més gran de Catalunya que lidera Catformació, són:

  • Augmenta la satisfacció a la feina: Ser capaços de dur a terme amb èxit les metes que es proposen i d’afrontar nous desafiaments, cosa que té un impacte positiu en la motivació laboral, la satisfacció personal i l’autoafirmació.
  • Augmenta les competències professionals: no només augmenta les competències professionals, sinó que també millora la productivitat. El fet de tenir una capacitat més gran permet, de forma directa, afrontar qüestions com la presa de decisions importants o la resolució de situacions conflictives d’una manera més eficaç.

La formació professional, com el seu nom indica, es basa a formar les persones perquè elles mateixes estiguin motivades i reforcin o incrementin els seus coneixements que els seran crucials en un món laboral. Tenint en compte que l’edat mai pot ser un obstacle a l’hora de decidir formar-se en un curs professional.

Qdcursos: L’APP líder de la formació professional

L’aplicació mòbil Qdcursos és la plataforma ideal en la integració de tots els alumnes de totes les edats amb els centre de formació. És un APP que apropa la relació de l’alumne i el centre dintre de tot el territori català.

Aquesta aplicació compta amb un cercador intel·ligent que mostra els resultats de la cerca dels cursos prioritzant sempre les necessitats de l’alumne. També mostra els interessos dels usuaris, els itineraris formatius que necessiten completar o, fins i tot, la proximitat als diferents centres d’estudis.

Qualsevol tipus de formació que busquis la trobaràs aquesta APP, pensada per ajudar a formar-se en la matèria que desitgi l’alumne”, conclou en Josep Ignasi.