La Cecot tornarà a Foment després d’un any d’expulsió

Totes dues organitzacions van arribar dijous a un principi d’acord

Demà passat el ratificarà el comitè executiu

Caldrà esperar alguns dies per poder fotografiar l’encaixada de mans oficial, però les patronals Cecot i Foment del Treball tornen a desenterrar la pipa de la pau i col·laboraran de forma conjunta un any després d’haver trencat relacions. De fet, el trencament va ser unilateral perquè va ser Foment del Treball qui en va expulsar la patronal vallesana al·legant que s’extralimitava en el seu àmbit d’actuació i en les seves funcions. El relleu en la presidència de Foment del Treball, amb Josep Sánchez Llibre, segons algunes fonts, hauria donat peu a la rectificació d’una mesura que no ha estat ben vista des de diferents sectors.

L’acostament de les entitats, però, arriba després de setmanes de negociacions i que dijous es consensués un principi d’acord. De totes formes, segons van confirmar a aquest diari fonts de Foment, és previst que demà passat, dilluns, hi hagi una reunió del comitè executiu de la patronal catalana, que ha d’aprovar l’acord i que el proposarà a votació a la pròxima junta de govern, que es farà al març, perquè també ho ratifiqui.

En trobades amb la premsa, Josep Sánchez Llibre havia assegurat feia dies que “en pròximes setmanes” es preveia aconseguir un acord per reincorporar la Cecot.

Sota l’anterior presidència de l’organització empresarial, que ostentava Joaquim Gay de Montellà, Foment va obrir un expedient a Cecot perquè considerava que expandia la seva activitat fora dels límits del Vallès –va celebrar una gala anual a Barcelona– i per extralimitar-se en les seves competències.

Va ser el 5 de febrer del 2018 quan la junta directiva de Foment del Treball va votar a favor de la suspensió temporal de la Cecot com a soci per un any amb 26 vots a favor, 12 en contra i 8 abstencions; una decisió que més tard va ratificar l’assemblea general. La patronal vallesana arrossegava un expedient d’expulsió des del gener del 2018 i tot i que va presentar al·legacions no es van tenir en compte.