Munté: «Un reconeixement al sector de les TIC, un dels que més ha contribuït a mitigar els efectes de la crisi, creant ocupació en els darrers anys»

La consellera de la Presidència ha presidit la 21a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, que premia els millors professionals i projectes del sector TIC

La consellera de la Presidència, Neus  Munté, ha presidit aquest vespre la 21a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, organitzada per marc en el què s’ha fet entrega de diversos premis als millors professionals i projectes del sector de les tecnologies de la informació, atorgats conjuntament per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF).

La gala ha comptat amb l’assistència de diferents membres del Govern, entre els quals, la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; el secretari per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Jordi Puigneró; el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Jordi Vilajoana; el secretari d’Economia, Pere Aragonès; el secretari d’Universitats, Arcadi Navarro, el delegat del Govern a Barcelona, Miquel Àngel Escobar.
A la cloenda de l’acte, la consellera de la Presidència, Neus Munté, ha destacat, que “des que l’any 1995 es va celebrar la primera Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, el sector ha viscut una espectacular evolució”. Prèviament, Munté ha atorgat el Premi d’Honor a Miguel Ángel Lagunas, professor de la UPC i director del Centre Tecnològic de Telecomunicacions (CTTC).
Munté ha recordat també que “en breus dies Barcelona tornarà a ser la capital mundial de la indústria de les comunicacions mòbils, mitjançant el Mobile World Congress, on es preveu una assistència de més de 95.000 professionals”, i ha volgut fer un reconeixement explícit al sector de les TIC, que agrupa més de 80.000 persones a tota Catalunya  i “és un dels sectors que més ha contribuït a mitigar els efectes de la crisi,  creant ocupació en aquests darrers anys i us donem les gràcies per l’esforç sostingut i pels resultats obtinguts”.
Munté ha afirmat que “les telecomunicacions són un sector clau pel país, i, per aquest motiu, el compromís del Govern és que les polítiques TIC es vertebrin al voltant de 3 grans eixos: ENXARXAR, desplegant infraestructures de comunicacions electròniques que contribuiran a la vertebració territorial i econòmica del país. DIGITALITZACIÓ, per dotar la ciutadania d’una bona formació, en coneixements tecnològics i en les possibilitats que se’n deriven, i també per garantir que els ciutadans i les empreses puguin gaudir d’una societat de la informació amb la seva pròpia llengua. I SECURITZAR, tenint en compte que les nostres vides cada cop es desenvolupen en un entorn més digital, no només des del punt de vista de les comunicacions sinó també les relacions socials, les comercials i les econòmiques, és imprescindible elevar el nivell de l’acció política en el camp de la Ciberseguretat”.
La consellera de la Presidència ha destacat, que “per aquesta importància i caràcter transversal de les TIC  s’ha creat la Secretaria per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, adscrita al Departament de Presidència” i ha insistit, que “Catalunya, el sector TIC català i la comunitat internauta catalana tenen per endavant nombrosos reptes, incrementar el nombre de dones, i mantenir el compromís per la internacionalització”.
 
Per acabar, Munté ha manifestat la necessitat “que aquest sector continuï tenint incidència directa en la qualitat i benestar de les persones i que un sector de cohesió social com aquest pugui guanyar més múscul a casa nostra”.
 
Entre els guardonats, cal destacar l’actual director gerent de l’AOC (Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya), Manel Sanromà, que ha rebut el premi Alan Turing al CIO de l’any per la seva tasca fins el juny de 2015 com a CIO de l’Ajuntament de Barcelona. També ha estat premiat un altre membre del Govern, el director del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI), Jordi Escalé, amb el Premi CISCO a la Transformació Digital, un dels premis nous d’aquesta edició.
Els altres premiats de la nit han estat la directora científica de Telefónica R+D, Núria Oliver amb el premi Salva i Campillo a la Personalitat Destacada; els cofundadors de Mint-Labs, Paulo Rodrigues i Vesna Prchkovska amb el Premi Salvà i Campillo al Jove Emprenedor. El Premi Alan Turing al Compromís Social ha estat lliurat al fundador i CEO de Tech4freedom, Jaume Cunill. Abans del lliurament del Premi d’Honor, s’ha volgut fer un reconeixement especial a la Fundació puntCAT pels deu anys del domini .cat.