La formació segueix a ple rendiment durant l’època d’estiu per millorar les competències professionals

La formació professional segueix en ple rendiment durant l’època estival dels mesos de juny i de juliol. En contraposició del pensament que a l’estiu tot s’atura, aquesta època és una de les millors per poder formar-se i millorar les competències professionals amb l’objectiu d’aconseguir nous èxits laborals.

Formar-se a l’estiu és una opció molt interessant perquè moltes persones veuen aquest període com una oportunitat per aprofitar el temps lliure i, no pas com un tram d’inactivitat.

La formació d’estiu té unes característiques molt singulars, ja que en general, els cursos d’estiu són d’una durada més breu i determinada. En molts casos són cursos introductoris a una temàtica i de forma online, cosa que facilita la formació a l’alumne.

L’inici del període estival ajuda a tenir una actitud molt més oberta i molt més receptiva a ampliar i millorar els nostres coneixements professionals. Aquest estat d’ànim més positiu també influeix en la resta de l’alumnat dels cursos, afavorint la realització de contactes, que a la llarga poden ser noves opcions d’ocupació.

Aquests cursos de formació tenen com a finalitat a trobar feina i millorar les competències per progressar en el teu lloc de feina:

  • Si busques feina, l’objectiu és aprofitar que la majoria dels cursos d’estiu són d’especialització, cosa que et permet aprofundir en matèries i ser més competitiu.
  • Si tens una feina, l’objectiu és aprendre noves matèries que posaràs en pràctica a la teva feina, estaràs més motivat i et sentiràs més segur de tu mateix.

Motius per formar-se a l’estiu

Alguns dels motius pels quals és positiu realitzar un curs de formació a l’estiu són:

  • Millorar coneixements i competències: Els cursos d’estiu us poden ajudar a actualitzar els coneixements. La formació al llarg de la vida és imprescindible per a qualsevol persona.
  • Augmentar la teva xarxa de contactes: Als cursos d’estiu podràs conèixer tant alumnes com professors o professionals que faran augmentar la teva xarxa de contactes. Un networking en tota regla.
  • Reciclar-te i explorar nous àmbits d’estudi: Realitzar un curs ja sigui perquè vols reciclar-te en coneixements específics o perquè busques una formació acord als teus nous interessos i aficions.
  • Poder triar entre multitud de temàtiques: A l’estiu, els centres formatius preparen un ampli ventall de cursos. Això permet que et puguis introduir en qualsevol temàtica i obrir portes a formar-te a nous horitzons.

Troba el teu curs de formació a Qdcursos

L’aplicació mòbil Qdcursos és la plataforma ideal en la integració de tots els alumnes de totes les edats amb els centre de formació. És una APP que apropa la relació de l’alumne i el centre arreu del territori català.

Josep Ignasi Benet, tresorer de Catformació i responsable del projecte Qdcursos explica quel’estiu és una de les èpoques de l’any amb més temps lliure, cosa que ajuda a tenir molts més alumnes a les aules i de forma online per formar-se en noves competències professionals”.

Els cursos de formació de cara aquest estiu ja estan disponibles a l’aplicació de Qdcursos. Cada dia s’actualitza l’oferta formativa per part de tots els centres formatius integrats en aquest projecte, que té com a principal finalitat ajudar a l’alumne a triar la millor formació en funció de les seves necessitats i característiques.