Prop de 7.000 alumnes han cursat enguany programes de formació i inserció arreu de Catalunya

Aquesta tarda s’ha dut a terme l’acte central de graduació de l’alumnat de PFI a l’Institut Antoni Cumella de Granollers

Prop de 7.000 alumnes han estudiat aquest curs 2017-2018 programes de formació i inserció (PFI) arreu de Catalunya. Avui s’ha celebrat l’acte central de graduació de l’alumnat de PFI als Serveis Territorials Maresme –Vallès Oriental, que ha tingut lloc a l’Institut Antoni Cumella de Granollers, presidit pel director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Joan Lluís Espinós. Aquest curs al Maresme –Vallès Oriental, 375 alumnes han participat en els PFIs que ofereix el Departament d’Ensenyament en instituts públics o en col·laboració amb les administracions locals.

Aquest acte suposa un reconeixement a la feina tant als alumnes que finalitzen els programes de formació i inserció com a les empreses i administracions locals que col·laboren en alguns programes. Concretament, hi han participat més de 300 alumnes que es graduaven, directors de nou instituts, representants de la Inspecció d’Educació, i professorat i representants d’algunes de les empreses col•laboradores en les pràctiques obligatòries en empresa que l’alumnat fa dintre els programes : JG Group Buro, S.A, ABC Granollers, INGECO Vallès, Bon Àrea.

A nivell de Catalunya, 6.940 alumnes han participat aquest curs en els 476 grups PFI que s’ofereixen actualment. D’aquests alumnes, 4.206 alumnes ho han fet en els PFI organitzats pel Departament d’Ensenyament. Els PFI, que són voluntaris i duren un curs acadèmic, estan pensats per a joves d’entre 16 i 21 anys que han deixat l’educació secundària obligatòria i no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en cap acció formativa. L’objectiu dels PFI és proporcionar-los, d’una banda, la possibilitat de tornar al sistema educatiu (a la formació professional) i, de l’altra, l’aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball.